Werken, soepkeuken en superplan!

Aangezien we deze week dus niet de township in kunnen vanwege de veiligheid, deze week de hele week Port Alfred. Dit gaf ons wel mooi de gelegenheid om flink hard aan ons rapport en de database te werken, kortom een week vooral achter de computer.

Om nu de hele week maar een beetje te zitten typen, en verder weinig nuttigs te doen vond ik maar niks, en zo ben ik woensdag ochtend om 6.30 opgestaan om een ochtendje te helpen in Harris House, waar ik eerder al eens over vertelde. Dit is een soort voedselbank, waar soep word gemaakt van alle restjes die er zo'n beetje te vinden zijn bij de KFC, supermarkten en andere bedrijven. Ook word er een hoop oud brood aangeleverd, wat weer verdeelt kan worden. Het grootste deel van de soep en het brood gaat naar de bewoners van The Dump.

Elke maandag en woensdag staat er een groep vrijwilligers vroeg op, om hier aan de slag te gaan. Hieronder een hoop Nederlandse immigranten, wat natuurlijk wel weer gezellig is. Ik ben voornamelijk bezig geweest met het brood, en ook al is het werk niet heel interessant, het voelt goed om iets te doen waarvan je weet dat het een helehoop mensen gelukkig maakt. We hebben in de eerste week al een keer soep en brood uitgedeeld, en dat was toen echt super!

Mensen die blij zijn met het kleine beetje stinkende soep dat ze krijgen, en het brood dat zo oud is dat als je het vasthoud het al uit elkaar stort. Erg fijn om vandaag weer zo eens iets te betekenen voor die mensen.

Het uitdelen bij the dump heb ik deze keer even overgeslagen, aangezien er genoeg mensen waren, en ik nog genoeg te doen had op de campus. Een aantal delen van het rapport moesten nog af, en in mijn hoofd speelden een aantal ideeën rond die ik eigenlijk ook wilde uitwerken. Het is namelijk zo dat we goed op weg zijn met het project, maar dat zonder ons het volledig op z'n kont ligt. Ik denk dat ik met een stuk lekkerder gevoel naar huis zou gaan als ik zou weten dat het project voorgezet word, en dat er niet hoeft te worden gewacht op de nieuwe studenten die pas in april komen.

Daarom heb ik een plan gemaakt, waarbij wij een groep supervisors van de crèches trainen in het werk dat wij hier doen. Onder leiding van een coördinator en een project supervisor zullen zij house visits doen, waardoor de profielen van de kinderen continue kunnen worden geupdate. Als ik zoiets eenmaal in mijn kop heb, dan laat ik het ook niet meer gaan, en toen Jenny van de organisatie ook nog eens laaiend enthousiast was toen ik het plan in het kort vertelde, ben ik gelijk een voorstel gaan typen.

Tot nu toe zit het allemaal heel erg mee, er is een computer beschikbaar waarop gewerkt kan worden, een kantoor beschikbaar voor de coördinator (wat waarschijnlijk nog een betaalde kracht word ook), en de project supervisor ziet het ook helemaal zitten.

Dit word echt mijn ding, en ik wil dit echt gaan uitvoeren. We hebben nog maar kort de tijd als we terug komen van de vakantie, maar ook in die korte tijd moet dit kunnen lukken!

De anderen in de groep zullen zich meer gaan focussen op het afmaken van de crèche waar we mee bezig waren, zodat ik me meer kan focussen hierop.

De voortgang hiervan zullen jullie allemaal de komende tijd wel kunnen lezen, maar voor nu ga ik eerst gedag zeggen, want morgen gaan we op reis, dus ik denk dat er de komende tijd even geen verhaaltje op mijn site zal komen. Geen paniek, ik leef echt nog wel ;-).

De planning voor de vakantie in het kort is the Gardenroute, kerst in Stellenbosch (het wijn paradijs van Zuid Afrika), oud en nieuw en de dagen eromheen in Kaapstad. Terug via de Route 62 wat ook erg mooi zou zijn, en 5 januari zijn we dan weer hier.

Ik wens jullie dus een hele fijne tijd, geniet van de kerst, maak er wat moois van, en een heel gelukkig Nieuwjaar. Enne, als het bij jullie 12 uur is op oudejaarsnacht, dan ben ik al een uur aan het feesten, dus bellen heeft dan weinig zin vrees ik ;-).

Nicolet

Goed project he!
Hele fijne reis & geniet van Zuid-Afrika :)
Vergeet je het boek niet... ;)
Dikke kus & knuffel!

mama

We zijn supertrots op je, wat ben je toch een kanjer. Geniet lekker van je vakantie, dan kan je daarna er weer volop tegenaan. Oh ja je ouwe trouwe laptopje is helaas overleden, best balen, maar hij kon al die mooie verhalen niet meer aan. Ik moet je de groetjes doen van oma, en check je rekening nog maar even, er komt wat vakantiegeld aan. Nou dikke kus en alvast een hele fijne vakantie, kerst en oud en nieuw, en doe voorzichtig ( kan het toch niet laten) We smsen wel en zien volgend jaar je verhalen en fotoÅ› wel weer verschijnen.

Mama en Papa

De enige echte HML

Een hele fijne vakantie!!!!
Geniet er van!!!
Dikke tuut!!

Lysette

Jus!
Zoals ik al eerder zei: super dat plan! Echt!
Als jij iets wilt, dan krijg je het ook goed voor elkaar. Nog even hard werken, maar geloof in je dat je het redt! Succes en voor nu hele fijne feestdagen en een super goede vakantie. (En inderdaad mama van Justin, doe maar voorzichtig daar! ;) )

Rachelle

Elke stap die jij zet in jouw reis, beleef ik dubbel en dwars mee...

Doe alsjeblieft voorzichtig!

Liefs
Rachelle

Opa en Ria

Hoi Justin,

Gelukkig Nieuwjaar; we zullen om elf uur aan je denken. Veel geluk met je project; je bent een kanjer. Later willen we graag eens van je horen wat de lekkerste wijntjes zijn, oke? Geniet van je vakantie.

Groetjes van Opa en Ria.