Port Elizabeth, Addo en East Beach
Zo reden we zaterdag ochtend rond een uur of 9 met z'n zessen in onze Nissan Tiida Sedan (die eigenlijk bedoelt is voor 5 man, maar volgens het verhuurbedrijf kon dat makkelijk) richting Port Elizabeth. Ik zat voorin prima, maar achterin was het behoorlijk krap. Toen iedereen uiteindelijk een beetje in positie zat, zijn we luid meezingend met o.a. Drukwerk, Frans Duyts (zie video) en Johnny Cash onze rit begonnen. In de auto nog even een hostel gereserveerd, aangezien we dat nog niet gedaan hadden, en na ongeveer anderhalf uur kwamen we aan in P.E. zoals het hier kortweg genoemd word.
Een grote (haven) stad, prachtige kust, en een enorm doolhof. Gelukkig vonden we een tourist information gebouwtje, met een zeer vriendelijke mevrouw die ons ook de nodige plattegronden en info over het olifanten park gaf. Ondertussen flink hongerig geworden, dus in een vage kroeg binnengelopen, waar het eerst leek of ze schokken dat er gasten waren, maar waar we wel heel vriendelijk geholpen werden en een verbazingwekkend lekkere toast naar binnen hebben gewerkt. Hoe je je soms kan vergissen in een eerste indruk zeg!
Daarvandaan naar het hostel wat vlakbij het uitgaansgebied van P.E. bleek te liggen, het Kings Beach Backpackers Hostel. Voor zo'n 8,5 euro per persoon hadden we een prima 6 persoons kamer, en al
was het allemaal niet superschoon, en moest er even een kat verjaagd worden, voor 8,5 euro hadden we niks te klagen.
Port Elizabeth is een grote stad, dus dachten we dat er best wel wat te zien zou zijn, maar dit viel vies tegen. Uiteindelijk zijn we niet verder gekomen als the shopping mall, en het strand, maar
al met al een leuke dag gehad. S'avonds uit eten op een terras met uitzicht op de zee en de McDonalds, heeeerlijk gegeten, ondanks het zeer opdringerige personeel dat op het eind wel heel erg
irriteerde met de overtreffende trap van upselling! Later nog een drankje gedaan in een tent waar een deel van de gasten wel aan de pillen moet hebben gezeten, want hoe daar gedanst werd... daar
kan de gemiddelde breezerslet nog een puntje aan zuigen! Zie de foto's.
Volgende ochtend om half 8 de auto in richting Addo Elephant Park, deze keer in een betere opstelling in de krappe sedan. Het is hier met een sedan (voor de dames, een auto met een kont ;-))
trouwens zo dat het niet standaard een ruime auto is, ze maken hier van elke auto zo'n beetje een sedan. Zo zie je hier veel Toyota Yaris sedans, VW Polo sedans, en als er geen sedan van is
gemaakt, word het wel een pick up. Dat ter zijde, we zaten in ieder geval. Een uurtje later kwamen we aan bij het park, en om 9 uur begon onze 'game drive'.
Qua weer zaten we precies goed. Afgelopen week veel geregend, en nu flink warm, goed weer voor een hoop beesten. Het park staat bekend om zijn olifanten, maar zo'n beetje alles wat je in dit land
kan vinden loopt er rond. De olifanten zie je wel het meest, en die zijn we dan ook erg vaak tegengekomen. Heel gaaf om zo dicht bij die gigantische beesten te komen! En ook de kleine olifantjes
zijn erg gaaf! Beesten die we verder nog gezien hebben o.a. zijn Kudu's, zwijnen, aangevreten beesten, jakhalzen en struisvogels. Op de weg terug nog een aantal zebra's en struisvogels gezien.
Kortom erg gaaf.
Terug in Port Alfred zijn we nog even naar the East Beach gegaan, het mooie strand hier. Vanuit de verte hadden we het al gezien, maar nu we de auto nog even hadden wilden we er ook welleens heen.
Dit was serieus het mooiste strand waar ik tot nu toe ben geweest! Meters hoge zandduinen, zand wat tegen enkele tientallen meters hoge heuvels op loopt, stukken wrak van een oud stoomschip,
prachtig afgesleten rotsen, echt super!
Zo zijn we dus ons eerste weekend doorgekomen. Ookal hebben we de big 5 nog niet allemaal in het wild gezien, en ookal viel P.E. kwa stad een beetje tegen, hebben we een erg gezellig weekend gehad,
en ons prima vermaakt. Weer een hele andere kant van dit multifunctionele land gezien, en nog weer een beetje kleur op gedaan ook. Vanaf morgen keihard aan de bak met het project, en wat we volgend
weekend gaan doen kijken we nog wel even.
Wauw, wat een prachtige verhalen! Jullie project lijkt me echt heel interessant, en echt een project voor onze papa beer!
Heel veel plezier en succes daar!
Liefs
Hey Justin!
Heel erg leuk om te lezen over de dingen die ik zelf ook meemaakt, of mee heb gemaakt ;)
Een kleine verbetering op je verhaal, het is kuDu ipv kulu haha..
Het klinkt alsof je in PE Coco de Mer en zijn geweldige cocktails hebt ontdekt??
Nou, ik wens je heel veel succes met jullie project! En ik laat wel weer eens iets van me horen.
Lieve groetjes, Martine
Hey Jussie,
Whoe je hebt Addo Elephant Park bezocht!!!! Cool he!
Het is idd KuDu :P Kudu billtong is ook heel lekker :P
Skat heel veel suc6 met je project!
xx Nicolet
Mooi hoor die olifanten in Addo, gelukkig hebben jullie lekker genoten voor het begin van een prachtig maar denk wel heftig project. Zet hem op daar. Groetjes van de van der Stuyftjes uit capelle, gisteren de verjaardagen van Robin en de 30jarige Merlijn gevierd.
Kus mama
He Jus, wat een belevenissen weer zeg!! Indrukwekkend maar zeker geweldig!! Jullie vermaken je wel daar zo te zien!! Die foto's man, die piesende olifant...echt weer wat voor jou he..HAAAHHAAA...
Joh het is net een boek zoals je schrijft en ik zie dan ook weer uit naar je volgende belevenissen...enne hou je koppie erbij he!! Groetjes maar weer.
Hoi Justin,
Het is maar goed dat ik met pensioen ben want dan heb ik tenminste tijd om je interessante verhalen te lezen. Als het later in de horeca niets wordt kun je altijd nog verslaggever worden want je hebt een goede hand van schrijven. Ook je foto's zijn prachtig.Ik begrijp dat het serieuze werk nu begint, veel succes daarbij en ik kijk uit naar je ervaringen groeten ven Marc en Manja
Hoi justin,
Wat gaaf dat je in Zuid Afrika zit!!! Ik ben jaloers. Je verhalen zijn heel verleidelijk, al heb ik inmiddels gekozen voor Suriname, waar ik in febr naar vertrek voor 6 maanden. Hoe ben jij daar helemaal terecht gekomen en wat is er gebeurd met de hotel school? Hoe lang blijf je daar?
Heel veel plezier daar nog en ik kijk uit naar je volgende verhaal!
X Laura
ps. gaaf dat ze daar ook twix hebben, nu bijmans nog haha